OOK IN 2019: Publieksdagen voor huifkartochten in de Veenland Express door het hoogveen (diverse data, deze worden binnenkort bekendgemaakt). Toegankelijk voor individuele bezoekers en gezinnen of kleine groepen! 

Deelname uitsluitend na aanmelding. Binnenkort vindt u hier de nieuwe flyer met alle data 2019 en overige info  


 Activiteitenagenda 2018 

Hieronder zie je het nieuwe overzicht met de geplande natuur en natuurcultuur-excursies en evenementen in 2018 in Zuidoost Drenthe en het aansluitende deel van Emsland, Duitsland. Het betreft het aanbod van Staatsbosbeheer Het Veenland en van het Internationaal Natuurpark Veenland (hierna: INP Veenland). Voor alle excursies geldt: wel even aanmelden aub!  

Er staan voor 2018 vele activiteiten gepland. Vooral in en om het Bargerveen natuurgebied in het kader van het 50 jarige jubileum van (het beheer door Staatsbosbeheer van) het hoogveengebied. Maar uiteraard ook weer volop in de natuurgebieden in de omgeving en over de grens in het Emsland (via het Internatioanaal Natuurpark Moor-Veenland)


Download hier de gloednieuwe wandelkaart Bargerveen (wandelknoopuntsysteem) 


25 november: wintergasten in het Bargerveen

 

Gids: Natuurpark Moor-Veenland en Staatsbosbeheer Het Veenland (Erik Bloeming/Ria Kramer)

Beginpunt: Staatsbosbeheer Het Veenland (Kamerlingswijk 83 oz, 7894 AJ Zwartemeer)

Tijd: 15.00-17.30 uur

Kosten: 4 euro (kinderen tot 14 jaar gratis)

Wel even aanmeldenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 031 653199389

 

Een pittige winterwandeling door de prachtige, schijnbaar geheel verlaten winternatuur van het Bargerveen. Maar schijn bedriegt! In de schemering komen vanuit alle windrichtingen diverse groepen vogels, waaronder vele spreeuwen en vooral enkele teinduizenden ganzen, het gebied invliegen om te overnachten in het stille en veilige hoogveen. Een spannende excursie, wel een beetje afhankelijk van het weer, maar zeker geschikt voor zowel jong als oud (ter info: voor kinderen jonger dan 5 jaar is het een zwaardere wandeling, dus minder geschikt) 

Tip: dichte, warme kleding, stevige schoenen en camera/verrekijker

 

Spreeuw boven Land van Koopman Bargerveen pers klein


DIVERSE DATA OOK IN 2019:

Publieksmiddag voor een huifkarexcursie in de Veenland Express door het Bargerveen

foto Veenland Express b foto Veenland Express a

Binnenkort staan hier de data van de geplande dagen in 2019. Bedoeld voor individuele deelnemers of voor gezinnen en kleine (familie) groepen. Stap in de hypermoderne, gloednieuwe Veenland Express voor een leuke rondrit inclusief een korte wandeling, door het prachtige Bargerveen. Alvast een leuk filmpje zien? Klik dan hier!

Klik hier voor aanmelding en overige informatie seizoen 2018 


 

 

 Voor groepen: bijzonder huifkartochten in de Veenland Express (op aanvraag, klik hier voor meer informatie) 


  

Kijk ook naar natuurexcursies, arrangementen en familiefeesten in Het Veenland