IN VERBAND MET DE MAATREGELEN RONDOM DE CORONACRISIS ZIJN DOOR STAATSBOSBEHEER HET VEENLAND ALLE HUIKARTOCHTEN VOOR HET GEHELE 2020-SEIZOEN GEANNULEERD. WIJ HOPEN WEER TE KUNNEN STARTEN MEDIO ARIL 2021

Wel worden er dit seizoen nog enkele wandel en fietsexcursies georganiseerd. Het maandoverzicht 2020 met alle geplande activiteiten en excursies staat binnenkort hieronder weergegeven

 


Activiteiten - agenda 2020

Hieronder staan binnenkort voor elke maand overzichten met de geplande natuur en natuurcultuur-excursies en evenementen in 2020 in Zuidoost Drenthe en het aansluitende deel van Emsland, Duitsland. Het betreft het aanbod van Staatsbosbeheer Het Veenland, Stichting Het Drentse Veenland en van het Internationaal Natuurpark Moor-Veenland (hierna: INP Veenland). Voor alle excursies, mede met oog op de coronamaatregelen, geldt een lager maximaal deelnemersaantal en derhalve een verplichte aanmelding van te voren!

Let op: uitgebreidere informatie zijn vaak weergegeven in pdf-bestanden. Deze overzichten kunnen ten allen tijde door Meeting Nature worden geactualiseert en aangepast. Als u zelf bestanden opslaat loopt u kans dat de informatie daarvan verouderd en niet bruikbaar en/of geldig is! Kijk derhalve voor deelname aan een activiteit altijd op deze website voor de actuele overzichten!


Helaas, door de Corona-ontwikkelingen kunnen er ook in de laatste weken van 2020 geen activiteiten en excursies worden aangeboden en uitgevoerd. Ik hoop dan ook dat alle betrokken partijen aan het begin van het volgende 'buitenseizoen', voorjaar 2021, weer actief en met groepen 'de weide' in kunnen. 

Zo ja, dan zal in de loop van 2021 op deze pagina het programma weer worden gegeven.

Hopelijk tot ziens, tot snel,

Erik Bloeming 

 


Zondag 25 oktober 2020 

Vogelwandelexcursie rondom het Swarte Meer- Bargerveen 

HELAAS IS DEZE EXCURSIE WEGENS DE ONTWIKKELING RONDOM COVID19 GEANNULEERD

Locatie: start kantoor Staatsbosbeheer Het Veenland, Kamerlingswijk 83 oostzijde (let op: letterlijk aan het einde van de Kamerlingswijk, voorbij de kerk bij kleine rotonde), 7794 AJ, Zwartemeer

Tijd:  09.00-11.30 uur 

Kosten: 4 euro per persoon (kinderen tot 14 jaar gratis)

LET OP: in verband met de coronamaatregelen is er beperkte aanmelding mogelijk en derhalve is opgave van te voren verplicht! Aanmelden via mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor info bel 0031 653199389

Het Natuurpark Moor-Veenland organiseert samen met Staatsbosbeheer Het Veenland deze pittige wandeling van ruim 4 kilometer door de noordelijke, waterrijke delen van het Bargerveen. Vooral rondom het recent aangelegde Swarte Meer zitten in deze tijd van het jaar veel watervogels en komen ook veel trekvogels overvliegen of tijdelijk rusten en foerageren in het gebied. Naast vele zangvogels kunnen op de waterplassen vele eenden en ganzensoorten zitten. Met wat geluk zien we smienten en pijlstaarten en de eerste kolgansen en toendrarietganzen. Ook de zeearend wordt hier regelmatig gespot op jacht naar voedsel. Het thema van de wandeling is dan ook trekvogels en eerste wintergasten. De gids vertelt aan het einde van de wandeling tevens over het bijzondere hoogveenbiotoop wanneer we langs de rand van het best bewaarde stuk hoogveen van Nederland weer teruglopen naar het beginpunt.

 

Aanmelding verplicht via email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Na aanmelding ontvang je een bevestiging met de bijbehorende 'corona-regels' die voor dit evenement gelden. 

TIP: stevige schoenen, dicht schoeisel en vergeet je verrekijker niet!


 

Zelf je eigen wandeling plannen en samenstellen: Download hier de nieuwe wandelkaart Bargerveen (wandelknoopuntsysteem, de definitieve, grensoverschrijdende wandelkaart volgt in het najaar van 2020)