De huifkartochten in de Veenland Express beginnen weer!

We mogen weer rijden, dus groepen kunnen weer aanvragen, zie voor meer info en uw aanvraag op maat 

klik hier voor groepsarrangementen met Veenland Express-huifkartochten

Publieksdagen voor de Veenland Express

Voor individuen, stelletjes en kleine goepen (tot max 10 personen) organiseren wij weer de Veenland Express Publieksdagen. We rijden op diverse dagen in het seizoen, met starttijd 14.00 uur, prijs volwassen €15,00 en voor kinderen tot 12 jaar €5,00.

Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

klik hier voor alle info over de huikar-Publieksdagen

- Juni 18
- Juli 6, 17, 20, 27 en 31
- Augustus 3, 7, 18, 21, 24 en 31
- September 4, 14 en 28
- Oktober 2 en 12
 
 Voor onze Duitse gasten rijden wij op 10 en 28 juli, 13 augustus en 21 september
 


Activiteiten - agenda 2022

Hieronder staan voor elke maand overzichten met de geplande natuur en natuurcultuur-excursies en evenementen in 2021 in Zuidoost Drenthe en het aansluitende deel van Emsland, Duitsland. Het betreft het aanbod van Staatsbosbeheer Het Veenland, Stichting Het Drentse Veenland en van het Internationaal Natuurpark Moor-Veenland (hierna: INP Veenland). Voor alle excursies, mede met oog op de coronamaatregelen, geldt een lager maximaal deelnemersaantal en derhalve een verplichte aanmelding van te voren!

Let op: uitgebreidere informatie zijn vaak weergegeven in pdf-bestanden. Deze overzichten kunnen ten allen tijde door Meeting Nature worden geactualiseert en aangepast. Als u zelf bestanden opslaat loopt u kans dat de informatie daarvan verouderd en niet bruikbaar en/of geldig is! Kijk derhalve voor deelname aan een activiteit altijd op deze website voor de actuele overzichten!


 


VADERDAGTIP: Zondag 19 juni - fietsexcursie Bargerveen, aanvang 14.00 uur,

prijs €8,50 (tot 12 jr. €5,00)

Thema: op de fiets door en langs het Bargerveen met informatie over het gebied en speciale aandacht voor de uitgevoerde inrichtingsprojecten van de laatste jaren (route ca. 20 kilometer) 

 Aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (of bel 0031-653199389)

 

Het Internationaal Natuurpark Moor-Veenland en Staatsbosbeheer organiseren op Vaderdag, zondag 19 juni, een fietstocht door het Bargerveen vanaf het beheergebouw in Zwartemeer, via de grootste schaapskooi van Nederland aan de rand van Weiteveen. Helemaal rondom het hoogveengebied fietsen we over de fietspaden bovenop de inmiddels overal aangelegde, hogere zand-leemkades. Onderweg vertelt de gids over het landschap, de rijke natuur en cultuur en over de dieren en planten van het unieke Natura-2000 gebied.

Na een verfrissend, biologisch drankje en korte bezichtiging en uitleg bij de Schaapskooi Bargerveen fietsen we grotendeels langs de randen van het hoogveengebied en langs nu al bloeiende dopheidevelden. Via het nieuwe 'Swarte Meer' aan de noordkant van het Bargerveen komen we na ruim twee uur terug bij het beginpunt. De lengte van de tocht bedraagt ongeveer 20 kilometer. Let op: aanmelding is verplicht!

Beginpunt: Staatsbosbeheer Veenland, Kamerlingswijk 83 oostzijde in Zwartemeer (let op: rijd letterlijk door tot aan het einde van de Kamerlingswijk, voorbij de kerk, bij een kleine rotonde).

Tijd: 14.00-16.30

Kosten: 8,50 euro (€5,00 voor kinderen tot 12 jaar), dit is inclusief het drankje

Wel even aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 53199389

TIP: neem een verrekijker en je fototoestel mee!

 Zelf je eigen wandeling plannen en samenstellen: Download hier de nieuwe wandelkaart Bargerveen (wandelknoopuntsysteem,